onsdag 20 januari 2021

↤ 𝐕𝐚̈𝐫𝐝𝐤𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥𝐥𝐞𝐫 𝐢 𝐆𝐨𝐨𝐠𝐥𝐞 𝐌𝐞𝐞𝐭 ↦

Dyker det upp oinbjudna personer i dina Meet? Har en elev klivit in i mötet före dig och då tagit över ägarskapet? Trist 👎. Men går att åtgärda.

Mitt förslag är: Skapa en Meet-länk i ditt rum i Classroom. (Har du redan en aktiv länk så kan du återställa länken så får du en ny och fräsch länk till ditt rum.)                                   
Klicka på din möteslänk så att mötet öppnas. Gå på de tre prickarna i nedre högra hörnet, välj inställningar. Välj värdkontroller och avaktivera Snabbåtkomst (dra vredet till vänster)



Nu kan du välja att visa Meet-länken för eleverna i Classroom. Du som lärare måste gå in i mötet innan eleverna, om eleverna är tidiga så möts de av ett felmeddelande att de inte kan skapa egna möten. Alla eventuella personer som kommer över länken och som inte har edu-adress måste bli tillåtna av dig som lärare att gå med i mötet. Dina inställningar av värdkontroller sparas för dina framtida möten, så du behöver bara göra detta innan du gör länken synlig för dina elever. Jag bifogar en liten film så klart




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar